Скай
С новия спонсор британският тим ще стане още по-силен

Най-богатият британец взима колоездачния Скай

Колоездачният отбор Скай ще бъде купен от най-богатия британец, съобщи „Гардиън“. Така тимът ще остане най-богатият в спорта. Новото име на екипа ще бъде Ineos. Очаква се сделката да бъде обявена официално в следващите 48 часа.

Новият собственик Сър Джим Ратклиф има авоари на стойност 21 млрд. паунда. Той израства в Манчестър, в момента живее в Монако. Съвсем наблизо е централата на Скай, а в града е и треньорът Тим Керисън. Ратклиф освен това е запален колоездач и редовно участва в триатлони.

Очаква се с влизането на Ineos в Скай бюджетът дори да бъде увеличен. Според информациите той ще бъде 40 млн. паунда на сезон.

„Знам кой е въпросният господин, но никога не съм го срещал. Знам, че обича колоезденето и редовно кара велосипед. А освен това явно има доста пари. Идеална ситуация“, заяви Сър Брадли Уигинс, който спечели Тур дьо Франс през 2012-а.

Ратклиф искаше да купи Челси

Миналата година богаташът предложи на Роман Абрамович да купи Челси. Абрамович обаче отказа предложението в размер на 2 млрд. паунда. После той инвестира 110 млн. паунда в яхтения отбор на Бен Ейнсъл за Америка Къп.

- реклама -