помощ деца момченца братчета ухапани ротвайлери Железница

Нахапаните от ротвайлери деца остават на лечение в „Пирогов“

Две от нахапаните от ротвайлери деца остават на лечение в „Пирогов”.
Тежкият инцидент стана вчера в село Железница. Най-леко пострадалото момчебе изписано. Пострадал е и дядото, който е бил на разходка с трите си внучета – братчета на 7, 9 и 12 г., в района на Минералните бани.
Най-тежко пострадалото момче е оперирано. Децата остават под наблюдение, няма опасност за живота им, каза по бТВ говорителят на „Пирогов” Мария Порязова. Те са с множество ухапвания, основно в областта на долните и горни крайници. Частично имат наранявания и по главата.
Баща им разказа, че семейството живее от пет години във Великобритания и са дошли в България на ваканция. Нападението станало изненадващо, разказва дядото на пострадалите деца. На помощ се притекла случайно минаваща жена. Тя напръскала кучетата със спрей. До „Пирогов” ги закарал техен близък роднина.
Полицията арестува за 24 часа собствениците на ротвайверите – майка и син.
Те са от кв. „Симеоново”. Двете кучета са откарани в приют. Веселин Андреев от „Екоравновесие” разказа, че ротвайлерите не са проявили агресия нито при залавянето, нито при настаняването им. Той допусна, че са били изоставени и вследствие на това са проявили агресия.
Проблемът с изоставените кучета в района на Железница е ежедневен проблем, обясни кметът на селото Дойчин Сремкин. Той допълни, че в социалните мрежи е била пусната обява, че се издирват. Все още обаче не се знае дали са били изоставени, или сами са избягали. Предстои това да се изясни. „Инцидентът е случайност. Може би са щели да нападнат някой друг. Доколкото знам едно от децата е имало страх от кучетата и може би това е предизвикало агресията им”, допусна Сремкин.

- реклама -