Наградите „Оскар“ и тази година остават без водещ

Церемонията по връчването на следващите награди на Американската филмова академия, която ще се състои за 92-ри път, втора поредна година няма да има водещ. Това гласи съобщение на страницата на Академията в Туитър.

В съобщението се посочва, че на церемонията ще присъстват известни личности, очакват се ярки изпълнения и изненади. Параграфът с водещ, обаче, е зачеркнат.

Миналата година комикът Кевин Харт отказа да бъде домакин на 91-та церемония за връчване на наградите на Академията. Така наградите бяха връчени без водещ. Актьорът обясни решението си със ситуацията около ЛГБТ – общността. Според съобщения в медиите комикът е получил вълна от критики заради туитове, публикувани между 2009 г. и 2011 г., в които се отнася неуважително към хомосексуалистите. Той се извини за „суровите си думи в миналото“.

Според организаторите, миналогодишната церемония е имало по-голяма гледаемост с 11,5% в сравнение с церемонията от 2018 г.

Това се посочва като една от причините и тази година раздаването на наградите „Оскар“ да остане без водещ.

Според графика на филмовата Академия на САЩ, списъкът на номинираните ще бъде обявен на 13 януари. Церемонията по връчването на наградите „Оскар” ще се проведе на 9 февруари в Лос Анджелис.

- реклама -