заплаха

Надпис за заплаха на корпуса на падналия египетски самолет

Заплаха била изписана от служители на летището в Кайро, които са подкрепяли терористичната организация „Мюсюлмански братя“, пише вестник „Ню Йорк таймс“.
Надписът на арабски гласял: „Ние ще свалим този самолет“.

Случаят е отпреди две години и след него компанията „EgyptAir“ уволни много от служителите си, за които се предполагаше, че са поддръжници на групировката.

По информация на вестника, на борда на самолета е имало трима цивилни агенти по сигурността вместо двама, каквато е обичайната практика. Защо агентите са били повече не се уточнява.

Продължава разследването на причините за катастрофата на Еърбъса, отнела живота на 66 души пътници и екипаж.

Майка на една от стюардесите се прощава с дъщеря си на траурна церемония в Кайро
Майка на една от стюардесите се прощава с дъщеря си на траурна церемония в Кайро

Според американски анализатори версията за тероризъм става все по-малко вероятна, тъй като до момента нито една групировка не е поела отговорност за инцидента.

Експертите от „Стратфор“, която мнозина наричат „ЦРУ в сянка“, припомнят, че обикновено терористичните организации признават деянието си буквално на следващия ден. Така беше след свалянето на руския пътнически самолет над Египет, при атаките в Брюксел, Париж и други.

Останки от корпуса на разбилия се самолет
Останки от корпуса на разбилия се самолет

Вчера бяха намерени черните кутии на самолета. Те бяха в района на гръцкия остров Карпатос, където по-рано бяха открити и първите отломки на лайнера и вещи на пътниците.

Debris from the missing EgyptAir MS804 flight

- реклама -