Надолу: Градусите тръгват надолу (Температурите)

Днес леко застудява във всички райони на страната. В петък ще бъде предимно облачно, главно в Югоизточна България с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони до 11-12 градуса, в София около 4.
Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 8-9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 3, на 2000 метра – минус 1 градус.
В събота и неделя времето ще се задържи облачно с превалявания, в по-голямата част от страната – от дъжд, в северозападните райони и планините в Западна България – и от сняг. Вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – от 2-3 градуса в Северозападна България до 9-10 градуса в източните райони.

- реклама -