Надежда за чудо: Спасителна операция за 2-годишно дете, което трети ден е заклещено в 26-метров кладенец

Десетки работници се състезават с времето, за да се опитат да спасят 2-годишно момче, което повече от 72 часа е заклещено в 26-метров кладенец в Южна Индия.

Момчето е паднало в кладенеца с диаметър 30 сантиметра в петък следобед, докато играело в близост до дома си. За кратко била използвана термична камера за наблюдение на телесната температура на детето, докато кислородът бе подаван през тръба.

 

Малкият Суджит Уилсън е бил със сигурност в безсъзнание до неделя сутринта, но е дишал. Оттогава спасителите не успяват да проверят състоянието му.

Властите съобщиха, че детето първоначално е заседнало на около 9 метра, преди да се подхлъзне към дъното в изправено положение.

„Това е надпревара с времето“, каза Джавахарлал Неру, старши окръжен офицер на мястото.

Работниците са използвали нефтен дренаж, за да изкопаят дупка, успоредна на кладенеца, но платформата се разпадна на около десет метра заради скалистата земя. Опитите да се използват роботизирани устройства за спускане на въжета, за да се прикрепят към китката на момчето, се провалиха в събота.

Инцидентът е най-новият в поредицата от злополуки, при които деца случайно попадат в изоставени и отворени кладенци в селска Индия.

Индийците празнуват Дивали. Хиляди отправят молитви в храмовете за спасяването на детето.

- реклама -