посланика в Турция
Надежда Нейнски

Надежда Нейнски: Моментът на покушението срещу посланика е специално подбран

Моментът на покушението срещу руския посланик в Турция не е случаен. Предстои среща между Турция, Иран и Русия по повод Сирия, а външният министър на страната Чавушоглу е на посещение в Москва. Това заяви по bTV Надежда Нейнски, посланик на България в Турция след показното убийство на Андрей Карлов в галерия в Анкара.

По думите й нападението е насочено директно към руския посланик

„По време на разследването излезе информация, че нападението е било насочено директно към руския посланик в Турция Андрей Карлов. Въпреки че има трима ранени, стрелецът е пуснал останалите да напуснат помещението“ добави Нейнски.

Тя обясни, че новината за терористичния акт, както се определя в Турция, я е достигнала по време на среща с посланици в китайското посолство. Поводът бил изпращането на лидер на Арабската лига в Анкара. „Всички бяха изключително шокирани, дори и в държава, в която тероризма стана ежедневие в последните години. Изпраща се посланието че никой никога не може да е сигурен независимо каква позиция заема”, посочи Нейнски.

По думите й може да се направи изводът, че нападението, извършено от 22-годишен бивш полицай, има връзка със Сирия и цели дестабилизиране на отношенията между Русия и Турция.

- реклама -