Надал vs Федерер: Ето част от най-хубавите точки (ВИДЕО)

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг за 36-и път в кариерата си, когато излязат на централния корт в Индиън Уелс. Изумителното в случая е, че това се случва още на осминафиналите, а никога преди двамата не са се срещали на такава фаза от който и да е тенис турнир.

От предишните им 35 дуела 22 са били финали, а 9 – на полуфинали. Двамата имат и три четвъртфинала, като единственият случай (освен предстоящия), в който се срещат на по-ранен етап, е през 2004 година на „Мастърс“-а в Маями.

За да играят сега двамата на осминафинал, беше нужно единият да е поставен между номер 5 и номер 8, а другият – между 9 и 12. В Индиън Уелс се случи нещо рядко срещано и в едната четвърт на схемата се събраха именно петият Надал и деветият Федерер, а за капак в същата компания е и вторият Новак Джокович.

Жребият на първия „Мастърс“ за годината бе широко дискутиран именно заради огромния брой фаворити в едната четвъртина и съответно половина, сравнен с другата, където пътят на Стан Вавринка (трети поставен) към финала (или поне полуфиналите) изглежда много по-лесен. Вижте част от класиката наречена Надал – Федерер

- реклама -