Рафаел Надал
Снимка: twitter.com/atptour

Надал се оттегли от турнира в Монте Карло

Рафаел Надал се оттегли от турнира от сериите Мастърс в Монте Карло поради контузия. Така той отложи за пореден път завръщането си на корта. Според различни информации, той може да пропусне и Ролан Гарос. През май миналата година той не игра в Париж за първи път от 19 години.

Испанецът, 22-кратен шампион от Големия шлем, има 11 титли от Монте Карло. Той пропусна почти целия минал сезон заради травма и последвала операция. През тази година той получи нова травма в третия си мач през януари в Бризбън.

37-годишният Надал обяви, че ще се оттегли от тениса и се надяваше да използва този сезон, за да се сбогува с феновете.

„Здравейте на всички! Tова са много трудни моменти за мен. За съжаление, трябва да ви кажа, че няма да играя в Монте Карло. Тялото ми просто не ми позволява. И дори да работя усилено и полагам максимални усилия всеки ден с цялата воля да играя и да се състезавам отново на много важните за мен турнири, истината е, че днес не мога да го направя. Нямате представа колко ми е трудно да не мога да играя тези турнири“, написа Надал.

„Единственото нещо, което мога да направя, е да приема ситуацията и да се опитам да гледам в близкото бъдеще, запазвайки вълнението и волята за игра, за да имам шанс нещата да се оправят. Благодаря отново на всички, както винаги, за подкрепата и най-добрите пожелания!“, завърши испанецът.

- реклама -