Рафаел Надал
Снимка: twitter.com/abiertotelcel

Рафаел Надал ще пропусне и Мастърса в Мадрид

Рафаел Надал ще пропусне турнира на клей от сериите Мастърс в Мадрид. Надпреварата в испанската столица е от 26 април до 7 май.

22-кратният шампион от Големия шлем не е играл от 18 януари. Тогава той получи травма в мача си срещу Макензи Макдоналд от Australian Open. Очакваше се той да отсъства между 6 и 8 седмици, но периодът става все по-дълъг.

„Както знаете, получих сериозна контузия в Австралия. Периодът на възстановяване трябваше да бъде по-кратък, но ситуацията не се разви така, както очаквахме. Бяха спазени всички медицински показания, но по някаква причина развоят на събитията се оказа различен от това, което ни казаха. Минаха седмици и имах надежда, че мога да играя на турнирите, които са най-важните в моята кариера: Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, Ролан Гарос. Но до момента пропуснах Монте Карло и Барселона. За съжаление, няма да мога да играя и в Мадрид.

Контузията все още не е отшумяла и не мога да тренирам пълноценно. Преди няколко дни решихме да променим малко курса, да направим друго лечение и да видим дали ще се подобрят нещата. Не мога да назова датите, защото ако ги знаех, щях да ви кажа, но не знам. Това е сегашното положение“, написа Рафаел Надал в Инстаграм.

Олимпийската шампионка Белинда Бенчич също ще пропусне турнира в Мадрид, както и този в Рим. Тя има проблем в бедрото. „Болеше ме още по време на мачовете в САЩ. Но сега трябва да почивам, за да съм 100% готова за Ролан Гарос“, заяви тя. Ролан Гарос започва след месец.

- реклама -