Рафаел Надал
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Надал свърши с тениса за тази година заради травма

Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че няма да играе до края на годината. Причината е, че той се нуждае от време, за да опита да се възстанови от стара травма.

„През последната година страдам много повече от това, което трябва да бъде. Мисля, че това е пътят, който да следвам, за да опитам да се възстановя. Изпуснах важни за мен неща като Уимбълдън и олимпийските игри. Така ще е и с US Open“, заяви Надал в социалните мрежи.

Рафа обясни, че травмата е от 2005 г., но не е излекувана. „Вярно е, че нещата не вървят както трябваше и както ни се искаше на всички. Сега е моментът за решения и за търсене на лечение. Така поне ще имам шанс в следващите години. Обещавам ви, че ще работя здраво, за да опитам да продължа да се наслаждавам още на този спорт“, добави Надал.

Наскоро Роджър Федерер по подобен начин обяви, че и той няма да играе дълго време. Причината при него е нова операция на коляното.

На US Open няма да играе и шампионът Доминик Тийм. Той също се оттегли от турнира наскоро – заради контузия в китката. Турнирът в Ню Йорк започва след 10 дни.

- реклама -