Рафаел Надал

Надал: Григор беше невероятен, аз съм късметлия

Григор игра невероятно.

Това заяви Рафаел Надал, който победи с 3:2 първата ни ракета Григор Димитров и се класира за финала на Australian Open.

Искам да поздравя и да благодаря на публиката за подкрепата. Това бяха невероятни 2 седмици за мен. Миналата година беше изключително тежка за мен. Изисква се време, за да си върнеш нивото. Прекарах месец и половина вкъщи и не съм и мечтал,че във втория си турнир след завръщането, аз ще играя финал. Аз съм голям късметлия“, каза Надал след 5-часовата епична битка с Григор Димитров.

Испанецът изрази надежда, че ще успее да се възстанови за важния мач в неделя. „Надявам се да се възстановя. За мен е привилегия да играя с Роджър Федерер на финала. Сега ще имаме още един шанс да се изправим един срещу друг. Миналата година и двамата имахме проблеми. Бях с Роджър при откриването на академията ми. Благодаря за този жест. Тогава и двамата имахме проблеми и съм сигурен, че не сме вярвали, че сега ще сме тук и на това място“, каза Рафа.

Изключително ласкаво за играта на Григор Димитров се изказа легендарния тенисист Джон Макенроу. Американецът определи двубоя между Гришо и Надал за най-добрия на турнира до този момент. „След тези разигравания съм изключително щастлив, да бъда наричан тенисист“, заяви Макенроу.

- реклама -