хероин, синтетични наркотици, прокуратура МВР акции полиция

Над половин тон хероин е иззет от началото на годината

Криминалният контингент се активизира

Правоприлагащите органи са иззели над половин тон хероин на територията на страната, над половин тон синтетични наркотични вещества и близо 100 кг кокаин. Това отчете главният секретар на МВР Георги Костов.
Има активизация на криминалния контингент, породена от много обективни и субективни причини, коментира той. Според Костов в условия на политическа нестабилност има раздвижване на тези структури, които са били дълбоко неутрализирани, но и правоприлагащите органи са дълбоко мотивирани и амбицирани да проявят активност и да не отстъпят от постигнатите вече позиции. хероин, синтетични наркотици, прокуратура МВР акции полиция
Посланието към тези структури е, че нашата активност няма да намалее, имаме перфектна комуникация и пълен синхрон, отбеляза главният секретар на МВР.

Последните акции

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова информира за последните акции.

  • Едно от разследванията касае сделка с голямо количество метаамфетамини – 5 кг и 800 гр. екстази. Операцията е била осъществена четвъртък срещу петък в Бургас. Лицето е било задържано в момент на сделка, като е имало намерение да продаде екстазито за 42-43 хиляди лева, на 53 години и не е осъждано досега. То е с повдигнато обвинение, утре окръжна прокуратура- Бургас ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“.хероин, синтетични наркотици, прокуратура МВР акции полиция
  • Друго разследване е под ръководството на специализираната прокуратура и е свързано с разследване на организирана престъпна група с държане и продажба на огнестрелни оръжия. Сред откритите оръжия и боеприпаси са 14 пистолета, 6 пушки, пет цеви, 556 патрона, гилзи, пълнители, капсул детонатори, взриватели за гранатомет и други.  Георги Костов отбеляза, че реализацията в Стара Загора е значима, защото такова количество оръжие и боеприпаси и взривни вещества е достатъчно за осъществяване на голям терористичен акт. Задържани са петима.
  • Друга операция е свързана с държането на големи количества наркотични вещества, става дума за 80 кг хероин, като действията са били тази нощ в Студентския град. Открити са два куфара с общо 162 пакета хероин, всеки от около половин кг, на стойност общо 2 500 000 лева.

 

- реклама -