мита, акцизи, ДДС, стоки,

Над половин килограм златни накити задържаха митничари

Над половин килограм контрабандни златни накити задържаха митнически служители на МП Калотина при проверка на лек автомобил с белгийска регистрация

На 22.07.2018 г. дежурните митнически инспектори на МП Калотина извършват проверка на влизаща в страната кола, пътуваща от Белгия към Турция през Сърбия и България. С нея пътуват двама мъже и жена, в чиято чанта митническите служители откриват накити с общо тегло 534,5 грама.

Открити са гривни, колиета, пръстени, обици и висулки от жълт и бял метал, за които в последствие експертиза е показала, че представляват бижута от жълто и бяло злато, на обща стойност над 30 000 лева. По случая е съставен акт по Валутния закон срещу пътничката, която признала, че чантата и накитите са нейни.

В автомобила са открити още и около 5 грама хашиш. Те са намерени в мъжка чантичка небрежно захвърлена на задната седалка. За наркотичното вещество един от мъжете, пътуващи с автомобила, признал, че е негова собственост. Според обясненията му хашишът, достатъчен за около няколко цигари, е за лична употреба. Нарушителят ще понесе административна отговорност.

- реклама -