Над 600 снегорина почистват републиканските пътища, на места има ограничение за ТИР-ове

Зимна обстановка в голяма част от страната. През цялата нощ над 600 снегорин почистваха пътищата.

Малко след полунощ от пътната агенция въведоха пълна забрана за движение на превозни средства над 12 тона за цялата територията на област Смолян.

Всички пътнопочистващи фирми имат готовност. Засега няма проблеми и кризи в нито едно населено място. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в началото на правителственото заседание

608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна, 1800 са в готовност. Това каза пред БНТ Даниел Величков, дир. на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към АПИ.

„Остава ограничението за тежкотоварно движение в област Смолян, проход Предела и Троян-Кърнаре. Имаме мъгли по магистрала „Тракия“ на териториите на област Велико Търново и Разград. С изключение на област Смолян, всички останали области засега са с код жълто. В Смолян снеговалежът е от мокър сняг“, добави експертът.

Той каза, че машините не са спирали да работят и пътната настилка се обработва превантивно – магистралите са осоляват, първокласните пътища – също, на третокласните се използват смеси от сол и пясък.

 От „Столична община” обявиха, през последните часове над сто машини са  обработвали пътищата срещу заледяване.

В момента се работи във кварталните улици и стръмните райони. Пътят за „Алеко” във Витоша е затворен за движение.

- реклама -