наркотици
Снимка: МВР пресцентър

Над 530 задържани при операция срещу разпространението на наркотици

Над 530 души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици, която е проведена в периода от 13 до 23 юли

Това съобщи прокурор Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство е била операцията. Като част от операцията са правени проверки и на моторни превозни средства, както и тестове за наличие на наркотични вещества в кръвта на водачите им.

Зачестяват случаите, при които шофьори сядат зад волана, след като са употребили наркотични вещества, заяви прокурор Емилия Русинова. „До колкото ми е известно са проверявани и таксиметрови шофьори, т.е. операцията може да се каже, че беше по-мащабна“, коментира тя.

Направени са множество проверки и на увеселителни заведения, а сред най-куриозните случаи е бил опит на лишен от свобода да внесе наркотици в затворническото общежитие – около 111 грама марихуана, кокаин с тегло с 1,04 грама и хероин с тегло 3,17 грама. Сред наркотиците е имало още хашиш и амфетамини. Общо образуваните досъдебни производства след акцията са 17.

Източник: БНР

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -