Кабул

Атентат с кола-бомба в Кабул – има жертви и десетки ранени

Кола-бомба е експлодирала близо до чуждестранен лагер на изток от Кабул. Най-малко четирима души са загинали, а над 40 са ранени, съобщиха властите. Това е поредната атака, която разтърсва афганистанската столица.

Засега никоя организация не е поела отговорност за нападението, но говорителят на Вътрешното министерство Наджиб Даниш съобщи, че взривът е бил насочен към Грийн Вилидж, където са настанени чуждестранни работници.

Доскоро служители на ООН са живели и работили в лагера, но Даниш твърди, че сега районът е опустял и са останали само „дузина пазачи“.

„Обитаемите къщи наоколо са претърпели големи поражения“, казва още Даниш. Специализирани полицейски отряди са разположени в района с цел предотвратяване на евентуални последващи атаки.

Последната атака се случва във време, когато дипломатическият пратеник на ООН Залмай Халилзад посещава района с цел провеждане на срещи, насочени към слагането на край на войната в Афганистан, която според изчисления е най-смъртоносният конфликт за миналата година.

- реклама -