Над 3000 души атакуват рекордите в 100-км обиколка на Витоша днес и утре

Над 3000 души атакуват рекордите в 100-км обиколка на Витоша днес и утре

Рекордите в емблематичната надпревара Витоша 100 отново са под заплаха. Днес и утре предстои 41-ото издание на едно от най-популярните и многобройни като участници състезания в България – 100-километровата Обиколка на Витоша.

Събитието е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“

ще събере над 3100 столичани и гости на града, желаещи да отправят поредното предизвикателство към самите себе си. На старт ще застанат представители на близо 20 държави, част от тях с цели отбори.

Общият брой на чужденци се очаква да достигне 120, сред тях служители на редица посолства у нас.

Над 200 пък ще опитат супер предизвикателството „200 км“ – да обиколят Витоша първо с велосипед и след това със скороходците. Най-малкият участник досега в Обиколката е 5-годишно момче, изминало 100 км заедно със своя баща. Преди 6 години пък 70-годишен човек завърши дуатлона.

По традиция стартът и финалът са на паркинга пред базата на БФС до Резиденция Бояна.

Тръгва се по бул. “България” по посока на кв. “Бояна”, после се продължава по пътя за м. “Златни мостове” и след това се следва подробно описания в сайта http://vitosha100km.bg маршрут, оттам може да се свали и специалният файл с GPS следата.

Стартът на супер изпитанието за колоездачи беше даден в 6 часа тази сутрин, а стартът на супер маратона за скороходци е днес, но в 23:59 ч.

Очакваните часове за финиширане са приблизително следните: за колоездачите – мъже малко преди 10.00 ч. и жени около 11.00 ч. в събота, а за скороходците – мъже около 7.30 ч. и за жени около 9.00 ч. в неделя. Официалните награждавания са в събота и в неделя от 16 ч. в зоната на старт/финала.

- реклама -