заведения, собственици, министри, бизнес

Над 300 души се включиха в протеста на ресторантьорите в Бургас срещу ограничителните мерки

Над 300 ресторантьори, собственици и служители на нощни заведения, представители на детски центрове, както и на сватбарския бранш протестираха в Бургас. Те настояват да отпаднат ограниченията за заведенията и бизнесите им, наложени заради влошената епидемична обстановка.

Протестиращите се събраха пред областната управа в Бургас. След това преминаха по главната улица „Александровска“, до площад „Тройката“ и се върнаха на площада пред сградата на Общината. По пътя си те аплодираха заведенията, подкрепили протеста и скандираха „Елате с нас, протестът е за вас“ пред тези, които не се включиха в него.

„Отстояваме правото си да живеем нормално, спокойно, като почтени данъкоплатци. Загубите започват да излизат извън контрол и действително става трудно оцеляването. Ние да сме ограничени и да понасяме всички несгоди, а в същото време огромни търговски вериги да работят, да работи целият транспорт, да се провеждат други масови мероприятия. Това е измиване на ръце. Няма нито една социално-икономическа мярка за нашия сектор в момента“, казаха протестиращите.

Протестите ни ще продължат, докато не отпаднат въведените ограничения заради поредната вълна на Covid-19, каза Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията и един от организаторите на протеста:

„На 28 септември има организиран национален протест, заедно с превозвачите, с таксиметровите шофьори. Ще продължаваме така. Това, което искаме, е да работим, а не да стоим на площадите“, допълни той.

Източник: БНР

- реклама -