кокаин

Над 2 тона чист колумбийски кокаин спипаха в Италия

Италианската полиция съобщи в четвъртък, че са заловили повече от 2 тона чист кокаин от Колумбия в най-големия удар над наркотрафикантите в Италия за последните 25 години.

Наркотикът е бил открит миналата седмица, пакетиран в 60 плика на пристанище Генуа в контейнер идващ от южноамериканската страна и с крайна точка Барселона.

„Наркотиците принадлежат на няколко наркотрафикантски организации свързани с въоръжена група позната като „Кланът на залива””, съобщиха от италианската полиция по време на пресконференция.

Кланът на залива притежава около 70% от продукцията на колумбийски кокаин и използва насилие и сплашване, за да упражнява контрол над трафикантските маршрути и лабораториите за обработка на дрога

Ударът е бил направен след международно разследване на полицаи от Колумбия, Великобритания и Испания. В сряда италианските власти са намерили почти 650 кг. кокаин в транспортен контейнер, в който е имало кутии от кафе.

Друга част от тази партида бе намерена в 23 плика по време на претърсване на пристанището в Ливорно, като тяхната пазарна цена е около 130 милиона евро.

- реклама -