заразени

Над 100 души заразени с коронавирус след църковна служба

Броят на заразените с коронавирус във Франкфурт се увеличи рязко след църковна служба в местна баптистка църква, пише „Тагесшау”.

По информация на министъра на здравеопазването Кай Клозе, в събота заразените в областта са били 40.

А, днес вече има 107 нови случая.

„Тази ситуация показва, колко е важно всички ние да останем нащрек и да не бъдем безразсъдни”, защото вирусът продължава да се разпространява, подчерта министърът.

Според здравните власти, по-голяма част от хората са се заразили не по време на литургия, а след това, когато са се прибрали вкъщи. Повечето от тях нямат специални оплаквания и само един човек е настанен в болница.

Ръководителят на баптистката общност във Франкфурт заяви, че всички събирания са преустановени, а църковните служби се излъчват единствено онлайн.

Той не може да посочи, колко души са присъствали на църковната служба на 10 май, но „всички правила бяха спазени”. Имало е средства за дезинфекция и е спазена препоръчаната дистанция.

Изданието припомня, че от 1 май в провинция Хесен религиозните събирания са разрешени отново, при изпълнение на препоръките. Между вярващите трябва да има разстояние от метър и половина и да се спазват строги хигиенни правила като разполагането на апарати с дезинфектанти.

- реклама -