Путин "Пряка линия" въпроси отговори руснаци жизнен стандарт

Над 1,5 милиона руснаци питат, а Владимир Путин отговаря – Снимки

За 17-и път откакто е на власт Владимир Путин отговаря на въпроси на гражданите на Русия.

В предаването „Пряка линия“ над 1,5 милиона руснаци отправиха въпроси към своя президент.

Повечето от въпросите са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи.

Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС.

Въпросите тази година са с акцент върху жизнения стандарт.

Путин обеща увеличаване на разходите за социални програми като част от усилията на правителството за модернизация. Той се изправи пред оплаквания от ниските заплати и пенсии, увеличаване на цените и на стойността на комуналните услуги, разнородни различия между регионите.

Русия е загубила $50 милиарда в периода на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., заяви руският президент.


„Според данни от експертите, в резултат от тези ограничения, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде около $50 милиарда, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., САЩ – $17 млрд., но ние нямаме голям стокооборот с тях, Япония – $27 млрд. Всичко това се отразява на работните места в тези страни“, заяви той.

„Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин, като добави, че държавата и медиите трябва да оказват подкрепа на развитието на местните производители.

Кардинални промени в отношението на Запада към Русия няма да има дори ако Москва направи отстъпки и се съгласи да изпълни всички искания на опонентите, заяви той.

- реклама -