Наближава: Прочут учен изчисли кога точно идва краят на света

Наближава: Прочут учен изчисли кога точно идва краят на света. Хайнц фон Фьорстер достига до трагичния извод с уникални уравнения,  публикувани в научната Библия – списание Science.

Краят на света идва на петък, 13-и, през ноември 2026 г.

Това гласи предсказание, направено не от екстрасенс, общуващ с духове и гадаещ по звезди, боб или капачки, а от един от най-известните учени на нашето време – Хайнц фон Фьорстер. Самата прогноза е плод на тежки и добре пресметнати уравнения и е публикувана за пръв път през 1960 г., и то не къде да е, а в брой на научната Библия – списание Science, пише retro.bg.

В това издание ученият извежда формула, известна и до ден днешен

като Уравнението на Страшния съд и превърнала се в легендарна. Тя се ползва при направата на прогнози за развитието на човечеството и сега.

Най-общо казано, екипът на Фон Фьорстер от Университета на Илинойс

прави изчисления върху нарастването на човечеството и темповете, с които се увеличава производството на храна. По това време човечеството е било 2,7 милиарда души. И всички направени изчисления водят до идеята, че на 13 ноември 2026 г. ще настъпи фаталният петък – ден, когато човечеството ще бъде изправено

пред две основни алтернативи – да гладува или да се самоизбива.

Основно условие в тази теория е човечеството преди въпросния петък, 13-и, да не се избие в ядрена война или да няма друг мащабен

катаклизъм като падане на астероид, които унищожават населението.

Хайнц фон Фьорстер отбелязва, че е напълно възможно да дойде един момент, когато човечеството ще бъде в положение постоянно да се увеличава и постоянно

да нараства производството на храна, като има такова справедливо разпределение

на ресурсите, че то задоволява всички. Но и тук няма да има много дълъг момент на равновесие, защото Земята няма да е в състояние да издържи милиардното население.

Ученият твърди, че когато дойде момент човечеството да се увеличава двойно на всеки девет месеца,

то каквито и технологии за производство на храна да се измислят, няма да могат да насмогнат на този ръст.

И тогава ще настъпи апокалипсисът.

Уравнението на Страшния съд на Хайнц фон Фьорстер изважда на математически език теорията на Томас Малтус, публикувана в Кеймбридж през 1798 г. в неговото „Есе за законите на населението“. Според нея, ако не се ограничи, човечеството върви към демографска катастрофа.

Населението се увеличава в геометрична прогресия, докато средствата за изхранването му – в аритметична.

В тази теория това, което държи населението под контрол, са нещастията (войни, епидемии, глад, болести и катаклизми),

моралните ограничения и покварата

(към които той включва убийства, предпазване от забременяване и хомосексуалност).

- реклама -