Папа Франциск изнесе неделната молитва „Царица небесна“ от София- ВИДЕО

Преди да произнесе неделната молитва на площад „Александър Невски“, папа Франциск наруши протокола и разговаря с хората, които се бяха събрали на мястото.

Светият отец поздрави част от официалните лица и след това отиде при няколко човека в инвалидни колички. След това раздаде малки подаръци на деца. Позира и за снимки.

Това е първото основно събитие със Светия отец, на което присъстват граждани и гости на столицата.

„Царице небесна“ всяка седмица се проследява в ефир от над 100 милиона вярващи от цял свят.

„България е кръстопът, на който се срещат и водят диалог различни вероизповедания, заяви папа Франциск, който отправи послание към света, свързано с актуални въпроси, от площад „Св. Александър Невски“, каза папа Франциск в молитвата.

На площад „Св. Александър Невски“ се събраха над 2000 човека, издигнати са български знамена, знамена на Ватикана, транспаранти.   Приветстваха възторжено Светия отец при излизането му от храма „Св. Александър Невски“, което стана под звуците на хор.

В 16.45 часа на площад „Княз Александър Първи“ папа Франциск ще отслужи Света литургия. Третото събитие в София е на 6 май – в 18.15 ч. на площад „Независимост“ гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

- реклама -