Независимите депутати след срещата с БСП: ИТН са нанесли редица корекции в програмата, утре ще излезем със становище

Независимите депутати след срещата с БСП.

Депутатите, които се отцепиха от ИТН се срещнаха с БСП в рамките на консултациите за третия мандат. В залата присъства и министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

Обсъждахме само управленска и законодателна програма за много кратък период, която да обезпечи нормалното функциониране на държавата.

Бяхме информирани за редица корекции, нанесени от ИТН в програмата и се ангажираме утре до края на работния ден да излезем със становище по тях, заяви спортният министър в оставка Радостин Василев.

Персонален състав на кабинета не е обсъждан, обсъдено е желанието на ПП за бързо приемане на антикоруцпионния закон и назначението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

„Много скептично настроени сме в искреността, в поведението на ИТН и тяхната диалогичност. Познаваме много добре характера на партията и какво е водещо при нея.

Съответно сме предупредили БСП и останалите коалиционни партньори за последиците от втори взрив, предизвикан от същия партньор“, коментира още Василев.

Нашите гласове нямат тежест, която да реши ще има ли правителство или не, коментира независимият депутат Иво Атанасов.

„Въпросът е трите партии – ПП, БСП и ДБ да се разберат по някакъв начин с един непредвидим и непостоянен коалиционен партньор, какъвто може да е ИТН.

Ако успеят, ще имат нашите гласове за всичко, което смятаме, че е правилно“, заяви той.

- реклама -