Мария Габриел ГЕРБ

Мария Неделчева – Габриел ще води листата на ГЕРБ за евроизборите – Обобщение, Снимки, Видео

Листата на ГЕРБ за евроизборите ще води сегашният еврокомисар на България Мария Неделчева – Габриел.

Това обяви току що зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на листата на партията за евроизборите.

Втори в листата е досегашният европедутат Андрей Ковачев, следван от колегите си в ЕП Андрей Новаков и Ева Майдел. Петата позиция е за Асим Адемов.

В листата влизат още сегашните евродепутати Ева Майдел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов.

Вече е ясно, че избираемата 6-та позиция в листата е за СДС и тя се заема от Александър Йорданов, а последен – 17-ти, е съпартиецът му и главен секретар на партията Илия Лазаров.

Бившият министър за европредседателството на България Лиляна Павлова е на седма позиция, на осмото място е Емил Радев.

 

Останалите кандидати са както следва: 9 – Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчовски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 – Йоана Йончева-Фильова, 16 – Жечо Станков, 17 – Илия Лазаров от СДС.

Събитието е в зала 6 на НДК и протича при огромен интерес.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят на партията и шеф на Предизборния ѝ щаб Цветан Цветанов са там, за да подкрепят кандидатите си.

Приветствия към ГЕРБ и СДС бяха изпратени от председателя на ЕНП Жозеф Дол, който поздрави двете партии за обединението, което са постигнали.

На изборите тази година България ще избере 17 евродепутати, колкото има и в момента.

Вчера, Цветан Цветанов се закани ГЕРБ да вкара в следващия европарламент 7-8 депутати.

На 14-ти ще направим събитие, в което евродепутатите от листата на ПП ГЕРБ заедно със СДС ще представим платформата за предстоящите избори за Европейски парламент, за да може действително самите кандидати за евродепутати да представят секторните политики и това, което те ще защитават като национални политики.

Това каза Цветан Цветанов.

„На 7-ми ще представим националния слоган с агитационните материали и всичко, което сме направили във връзка с предстоящата кампания и менажирането на нея“, заяви той.

Мария Габриел благодари на Бойко Борисов за доверието да бъде водач на листата на ГЕРБ и кандидатите на СДС.

„Доверие, но и отговорност, защото днес повече от всякога действията, идеите на всеки един от нас трябва да бъдат олицетворение на ценностите и политиките, които ЕНП защитава”, каза тя.

Мария Габриел

 

Габриел отправи предложение към другите водачи на листи и кандидати за ЕП. Нека заедно по време на тази кампания определим брой теми, по които всички ще защитаваме интересите на България в следващия ЕП, допълни Мария Габриел.

Днес е един хубав ден за българската демокрация, каза днес и Александър Йорданов. Днес ние си подаваме ръка в името на едно още по-добро настояще и бъдеще за Европа и България”, посочи той.

Естественият път на българската икономика и на дебата в България трябва да бъде колко повече и колкото по-бързо можем да се интегрираме в европейската инфраструктура във всеки един от нейните елементи.

Това каза финансовият министър Владислав Горанов в приветствието си

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова декларира пълната и безпрекословна подкрепа на парламентарния отбор на ГЕРБ за европейския отбор на ГЕРБ, а Томислав Дончев беше категоричен: „За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват. За разделение може да се говори, когато хората се чудят в какво вярват. Ние имаме ли такъв проблем? Нямаме! При нас такъв проблем не съществува“.

За мен успех на тези избори ще бъдат 8 евродепутати от СДС и ГЕРБ и смятам, че това е реално.

Това каза председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов. „Ние сме пред битката за Европа, битка за това дали ще запазим Европа или ще бъде разделена от крайно леви и крайно десни“, припомни той.

- реклама -