Провал на кръглата маса в НС, само ПП се явиха в зала „Запад“ (Видео)

Провал на кръглата маса в НС, само ПП се явиха в зала „Запад“. Провал на срещата на лидерите на парламентарно представените партии, която трябваше да се състои в една от залите в Народното събрание.

На предложената от ПП кръгла маса,

на която трябваше да се търси решение на безпрецедентната криза, създадена заради невъзможността да се избере председател на институцията, обаче не се яви никой, освен Асен Василев и Кирил Петков от ПП.

„Българското общество ясно вижда, че или трябва да седнем тук да градим консенсус, или иначе няма да се случи нищо.

Задкулисните договорки са толкова токсични,

че ние не можем да си позволим те повече да се случват“, обяви бившият премиер Кирил Петков.

От ПП излязоха и с ново предложение – всяка отделна партия да номинира по двама политици от други политически партии за председател на Народното събрание.

Срещата бе инициирана от „Продължаваме промяната“, но на нея не се отзоваха ГЕРБ-СДС, които заявиха, че единствената зала, в която трябва да се водят преговорите, е пленарната зала. Преди това те обявиха, че на председателски съвет са уведомили парламентарните групи, че оттеглят номинацията на

Росен Желязков за председател на 48-ото НС.

Продължаваме промяната предложиха публични консултации с лидерите на всички парламентарни партии, включително и с Бойко Борисов. Те поканиха в 12 часа в зала „Запад“ на НС всички на разговор, който да се излъчва онлайн.

Парламентарно представените партии се обаче не се събраха на срещата в Народното събрание.

По-рано от ГЕРБ заявиха, че единствената зала,

в която трябва да се водят преговорите, е пленарната зала. Според шефката на ПГ Десислава Атанасова поканата е „вместо да се търсят рeшения за хляба, се предлагат зрелища“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено