Борисов Заев

Заев след срещата с Борисов: До юни можем да започнем преговорите за ЕС

Македонският премиер Зоран Заев заяви, че юни месец може да отворят преговорите за членство на ЕС. Той каза това по време на съвместен брифинг с премиера Бойко Борисов след двустранната среща, която се проведе в София.

Премиерът Борисов разговаря с македонския си колега Зоран Заев:

Публикувахте от Flashnews.bg в Понеделник, 4 февруари 2019 г.

Заев заяви, че отново на разговора е изразил огромна благодарност като Борисов и българското правителство. Тъй като по време на европредседателство са помогнали да се развие и осъществи договора от Преспа с Гърция за името на Македония.

От своя страна премиерът Борисов отбеляза, че с Македония ще работим за нулеви ставки в митническите тарифи между двете страни. Стоковия обмен между България Македония е 605 млн. евро, подчерта Борисов.

„Сега трябва да направим така с македонците, че чрез стокооборотите да се увеличат доходите“, каза още премиерът.

Програма за сътрудничество в областта на културата до 2021 година подписаха министърът на културата Боил Банов и неговият македонски колега Асаф Адеми в София. В Министерски съвет премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев обсъдиха Договора за добросъседство между двете страни

Борисов и Заев обсъдиха развитието на сътрудничеството в различни сектори между двете страни.

Тема на разговор бяха проекти в сферата на инфраструктурата и транспорта, както и изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

- реклама -