Бойко Борисов: Френското предложение е най-доброто, Петков е страхлив (Видео)

Бойко Борисов: Френското предложение е най-доброто, Петков е страхлив. Това заяви председателят на ГЕРБ на извънреден брифинг на партията по повод актуалната политическа обстановка и казуса със Северна Македония.

„Свидетели сме на един страхлив премиер. Както обещах в събота, запознахме с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за България, е благодарение на ЕС“, заяви Бойко Борисов.

Даваме зелена светлина за Македония! Премиерът има нашите гласове.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. Свидетели сме на един страхлив премиер, каза Борисов.

„Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на Макрон и на ЕС“, зааяви Борисов.

„Както обещах в събота, запознахме се с текстовете от проекта на решение

на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за България, е благодарение на ЕС“, заяви Бойко Борисов.

Аз се наслушах вчера на смелчаци. Премиерът и управляващото мнозинство

взимат тежки и непопулярни решения. Когато се отстоява принципът, а той е, че в момента Европа, Западът, НАТО искат разширяването на Западните Балкани… И действително не мога да си представя как премиерът казва, че не е чел най-важната тема за България. А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет, ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от Министерски съвет в парламента. Защо е този страх?!

Нали е много смел, от кого се страхува?, попита лидерът на ГЕРБ.

За 6 месеца не се свършили нищо за добросъседството между България и РС Македония. Няма надграждане. Нула, нула, нула – всичко на „промяната“ е нула. Какво предателство има в това да караш две страни да се обичат? Младите поколения вместо да се бият по социалните мрежи, да се прегръщат. Протоколът даже не е подписан. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче. И който не е с него, се оказва мафия.

Сега разбирам, че е свикана днес Комисията по външни въпроси в

15 часа, едновременно със заседанието на МС. Тези определено се страхуват! Но защо лъжат, че друг име е виновен?!

Това е най-правилното решение за бъдещето на ЕС, Балканите и България. Ние няма да допуснем путинизация на евроатлантическата ориентация на България. Еврозона, диверсификация, разширение на Западните Балкани, НАТО. Ние първи дадохме най-много пари, за да приведем армията в такава готовност.

И понеже съм вярващ човек, искам да изразя благодарност за

решението на Светия Синод за вдигането на схизмата на църквата на РС Македония. Благодаря на Патриарха и владиците.

Вотът на недоверие е парламентарна практика, а не „мафия“. На мен са ми искали седем вота на недоверие. Довечера ще гласуваме срещу това пагубно правителство.

Нека внесат предложението за Македония преди вота на недоверие довечера, за да нямат оправдание, разкри Борисов.

Още по темата:

- реклама -