Консултации, БСП, РУмен Радев

БСП към Радев: Ще положим всички усилия да има редовно правителство (ВИДЕО)

Последната политическа консултация на президента Румен Радев за днес е тази с БСП – четвъртата по големина парламентарна група в 47-ото Народно събрание.

Представители на ПГ, начело с лидера на партията в оставка Корнелия Нинова, вече са на „Дондуков“ 2.

„БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хората, а не на малките овластени групи на задкулисието и корупцията“, каза Радев в началото на разговора.

Той благодари за високата оценка, която от БСП са поставили на служебните правителства, назначени от него.

„Вярвам, че във вашата принцип и последователност оценявате свършеното до момента и ще дадете своя принос то да бъде продължено“, каза още Радев.

Обществото ни е дълбоко разделено в момента, отчете човекът, който трябва да бъде обединител на нацията,

От своя страна Корнелия Нинова коментира, че БСП разбира отговорността, която им е възложена.

„Положихме усилия в проведените досега разговори, дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет и работещ парламент“, каза лидерът на левицата в оставка.

Като основен приоритет Нинова определи приемането на бюджета и гарантирането на компенсаторните мерки за увеличените цени, както и предотвратяване поскъпването на тока от Нова година.

„В този бюджет ще заложим спешните мерки, но вероятно дългосрочните ще изискват време, но отсега трябва да ги предвидим с коалиционните партньори за да имаме обща визия“, каза още Нинова.

Намеренията на БСП по отношение на съдебната реформа тя описа така:

„Проблемът в съдебната система е системен и независимо от това как се казва главният прокурор, трябва да се ограничат неговите правомощия, да се закрият спецсъдилищата и спецпрокуратурата, да се промени структурата и системата на работа на КПКОНПИ“, избори Нинова.

Други приоритети на БСП, възприети от коалиционните партньори, са промяна на здравния и пенсионния модел и на социалното осигуряване.

„Вярвам и сега че ще можем да реализираме част от тези наши политики и през изпълнителната власт“, каза Корнелия Нинова.

След това срещата беше закрита за медиите. Очаква се изявленията на БСП след края на разговора.

- реклама -