На върха! Карибските пирати превзеха боксофиса в САЩ и Канада

Петото продължение на приключенията под името „Карибски пирати” е начело на бокс офиса според предварителните данни, оповестени от специализираната компания „Ексибитър рилейшънс”.

Петият филм с Джони Деп, Хавиер Бардем и Кая Скоделарио бе зачеркнат от критиката, но „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ без изненади спечели доларите от кината в САЩ и Канада с над 62 милиона от първия си уикенд (петък, събота, неделя).

Новият епизод изправя капитан Спароу (Джони Деп) срещу ужасяващия капитан Саласар. Спароу този път има подкрепата на астроном жена и млад моряк от Кралския военноморски флот.

Американският филм от 2017 г. на режисьорите Еспен Санберг и Йоахим Рьонинг и е познат в България и като „Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории“.

„Пазители на Галактиката 2” зае второ място с 19,89 милиона събрани за четвъртата му седмица на масовия голям екран в северната част на континента. Екипът от космически авантюристи задигна 337,55 милиона в Северна Америка след излизането си.

„Спасители на плажа“ на режисьора Сет Гордън е трети във финансовата класация тази седмица. Римейкът на известния телевизионен сериал от началото на 90-те години има сега 18,1 милиона.

Зак Ефрон, Дуейн Джонсън и Александра Дадарио играят своите приключения в бански костюми. Критиците не оцениха високо историята, в която спасителите от Малибу са изправени срещу престъпен заговор, застрашаващ плажовете.

- реклама -