учебен ден
сн. БГНЕС

На училище с маски: Вижте как започна учебната година – СНИМКИ

Заради епидемичната ситуация новата учебна година започна със своите особености. Въпреки пандемията, повечето деца отново ще се завърнат към присъственото обучение.

За първи път прага на класната стая прекрачиха близо 59 000 ученици.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Около 300 деца няма да бъдат пуснати на училище от родителите им заради здравословни проблеми или заради контактът им с близки, попадащи в рискова група.

Не всички близки и приятели на ученици можаха да ги придружават в първия учебен ден в двора на училището. На много места родителите гледаха тържественото откриване на учебната година през оградата на училищния двор.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Училищата в страната са 2359. Над 717 400 са учениците от I до ХII клас. 68 400 са учителите, педагогическите специалисти, директорите на учебните заведения.

сн. БГНЕС

Просветният министър обяви, че всички училища са се подготвили с маски. Ако някое дете отиде без маска, ще получи такава на място и ще му бъде обяснено, че трябва да я носи. Красимир Вълчев беше категоричен, че няма планирано затваряне на училища от октомври.

сн. БГНЕС

Учителите се надяват хубавото време да се задържи по-дълго, за да могат да извеждат малките ученици, тъй като дори обедът им, в някои от училищата, ще бъде в класната стая, с цел да се избягва смесването им с ученици от други класове.

Днешният 15-ти септември несъмнено е различен, но със сигурност няма да е по-малко вълнуващ за първолаците. На добър час, мили деца!

- реклама -