Нинова Радев събор русофили

На събора на русофилите на Копринка – 9 хил. души и призиви за сваляне на санкциите срещу Русия

Националния събор на приятелите на Русия „Копринка” се проведе край едноименния язовир. По данни на БСП около 9 хил. души се събраха на 13-тия поред събор.

Братски чувства към Русия

Никой не може да изкорени топлите, братски чувства на българите към Русия„. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.Нинова Радев събор русофили

„Настояваме да бъдат свалени санкциите срещу Руската федерация. Те вредят на българския национален интерес, на българската икономика, земеделие и туризъм. Стига с предателска външна политика, която унизява достойнството на България“, каза още Нинова.

По думите й ние сме и ще бъдем член на ЕС, „но искаме управляващите да отстояват там българския интерес, а той е свързан с възстановяване на нашите отношения с Русия„.

„Вековното приятелство между българския и руския народ ще надживее всяка политическа зима“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от БСП ген. Румен Радев

Според него отношенията между ЕС, в това число и България, и Русия са в труден период.

Убеден съм, че волята на България е да съдейства за преодоляването на този проблем. Крайно време е отношенията ни с Русия да стъпят на една открита, ясна и патриотична основа, лишена от всякакви идеологии“, категоричен бе генералът. Нинова Радев събор русофили

 

 

 

 

 

 

 

 

Трябва да възстановим  диалога и доверието и да предотвратяваме всякакви ескалации на напрежението между НАТО и Русия, смята кандидатът за президент. „България е лоялен член на ЕС и на НАТО, но нашата външна политика трябва да се разработва в София и да бъде съобразявана с нашите национални интереси и да бъде отстоявана навън в тези съюзи, в които членуваме, а не да става обратното“, заяви той.

Санкциите срещу Русия да бъдат премахнати

Санкциите срещу Русия да бъдат премахнати, защото те вредят еднакво и на руската и на европейската икономика. Никой няма полза от тях и няма да видим нищо добро от тях“, категоричен бе генералът. Той коментира, че трябва да се стремим да възстановим търговските отношения с Русия, които сме пропилели с лека ръка през 90-те години.

Нинова Радев събор русофили

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В събитието взеха участие и народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, членове на ИБ на БСП, на НС на БСП, Светлана Шаренкова – председател на форума „България – Русия“ и стоици членове и симпатизанти на левицата.

- реклама -