ризи къси ръкави

На работа по риза с къси ръкави?! Допустимо ли е това?

Независимо от непоносимата жега, бизнес протоколът изисква своето!

Да погледнем мъжката мода през горещите летни дни. Какво може и какво не може да си позволите, независимо от това, колко ви е топло! Особено що се отнася до ризите с къси ръкави – облекло, което крие наистина сериозни рискове за вашия имидж.

Справедливо е да кажем, че ако сте провели анкета сред най-близките ви приятели мъже и сте ги помолили да изброят първите три летни чудеса в гардероба им, ризите с къси ръкави обезателно ще присъстват. Разбира се, те не могат да заемат челните позиции за „най-засрамващо мъжко облекло“, ако чорапите със сандали или три четвъртите панталони присъстват в списъка.

Можете да се досетите защо.  Когато е направен или съчетан погрешно, този елемент може незабавно да преобразува добре изглеждащ мъж в „момчето от IT-сектора“. Съчетайте я с ужасните цветове, шарки и модели, и ризата с къси ръкави ще заслужи да бъде сред най-големите ви грехове през лятото.

И стига да имате предвид плюсовете и минусите, няма причина защо ризата с къси ръкави да не се превърне в универсално оръжие във вашия летен арсенал..

Съобразете се с вашето тяло

Ако не сте го разбрали досега, това винаги ще бъде най-важното нещо, което можете да направите за личния ви стил. Без значение какъв е бюджетът ви трябва да се уверите, че дрехите ви ви стоят перфектно. По този начин, че спечелите всеки женски поглед.

Когато става въпрос за ризите с къси ръкави, има две основни области, на които трябва да обърнете внимание: ръкавите и раменете.

Ризата трябва да пасва добре на раменете ви, без да е прекалено стегната около гърдите. Ако започнете да виждате каквито и да е гънки, насочете се към друг размер или модел. Ръкавите трябва да завършат около средата на бицепса и да са ви свободни – без излишно стягане.

Не забравяйте, че не всички ризи са еднакви

Някои ризи са предназначени да се разкопчават, други – не. Първите ви дават по-интелигентен вид и вървят страхотно с качествени кожени обувки. Другите излъчват по-спокоен вид и най-добре се комбинират с дънки/шорти и ежедневни обувки. Можете да ги различите по дължината.

Как можете да ги ползвате в офиса?

Въпреки че ризите с къси ръкави не са подходящи за официални поводи, често те играят ролята на отлична алтернатива на традиционните варианти с дълъг ръкав.

Отново се придържайте към цветове като бяло, синьо и розов.  Те могат да бъдат тайно оръжие за борба с топлината в офиса. Можете дори да ги съчетаете с вратовръзка – просто се уверете, че е тънка.

Не забравяйте за шарките и материите

Лятото е, време да се забавляваме и отпуснем. Контрастиращите се цветове и ивици обикновено подхождат на бизнес стила, така че защо да не изберем дънкова или карирана риза с къси ръкави? Можете да добавите и известна текстура към лятната визия, избирайки лека материя като лена.

Не ограничавайте стила си

Носете каквото поискате с ризата си с къси ръкави!

Мислете за нея по същия начин, като за тениска: Те ще си отиват с всичко, което вече имате в гардероба си – от дънки и шорти до ленени панталони и блейзъри. Е, това предполага, че имате гардероб, пълен с класически дрехи.

Наблегнете на уникалните подробности

Един лесен начин да се отличавате от другите е като купите риза с яка. Тя дава модерен, индивидуален изглед на всяко класическо парче.

 Желаем ви приятен ден в офиса!
- реклама -