МВР, коментар, ГДБОП, обвинения, натиск

На прага на новата власт: Отново рокади в полицията в Пловдив

В Пловдивската полиция има нови рокади – Венелин Младенов, досегашен шеф на КАТ „Пътна полиция“, отива на по-висока длъжност в София, съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив говорителят на ОДМВР. Неофициално се знае, че той ще оглави „Охранителна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

Засега няма официална информация за това кой ще оглави КАТ в Пловдив, но неофициално вече се знае, че това ще е Йордан Милушев, който има дълъг стаж в „Пътна полиция“.

От пловдивската полиция казаха, че на по-късен етап ще оповестят официално каква точно е рокадата и кой ще заеме мястото на Младенов. И още една рокада има от петък в ОДМВР – Пловдив, касаеща началника на сектор „Специализирани полицейски сили“ Радослав Начев.

Той също отива на служба в София, където най-вероятно ще оглави поста началник на КАТ-София. Радослав Начев беше най-младият началник на КАТ „Пътна полиция“ в Пловдив, където показа завидни резултати, но по-късно бе преместен. Все още не се знае кой ще бъде назначен на неговото място в Пловдив. От полицията в Пловдив коментираха, че се радват за повишенията на колегите си, но в същото време е малко притеснително, че дирекцията се оголва откъм кадри.

- реклама -