паркове, градини, отворени, дистанция, мерки
Снимка: БГНЕС

На открито: Паркове и градини бяха разрешени, правилата за дистанция остават – Снимки

Паркове, планини и градини бяха отворени за свободно посещение.

Ограничителните ленти бяха премахнати, хората бяха оставени да се разхождат на воля и да дишат чист въздух.

Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова помоли гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка. Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

Заради дъжда и лошото време днес нямаше много посетители. Дали при хубаво време хората ще спазят мерките предстои да видим.

Снимка: БГНЕС

От днес и природен парк „Витоша“ е отворен за разходки.

Екипи на Столична община и Общинска полиция организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. За да не се допуска събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. Хижите на Витоша остават затворени.

Снимка: БГНЕС

Първите туристи в Пирин над Банско също поеха по пътеките след затварянето на града и планината заради епидемията с корона вируса.

Снимка: БГНЕС

Заради очакваното лошо време малцина поеха днес сутринта към м. „Шилигарника“ и хижите „Бъндерица“ и „Вихрен“, които са затворени и не приемат туристи. Към тях се отправят туристи предимно по двойки, колоездачи катерят по пътя към „Бъндеришка“ поляна, малко са и посетителите на зоните за отдих над самия Банско.

- реклама -