На обратно: Без валидиране на билета и месечна карта за градския транспорт

На обратно: Без валидиране на билета и месечна карта за градския транспорт. Има вероятност картата за една линия в градския транспорт в София

отново да стане опция за пътуване

в градския транспорт в София, след като бе премахната от 1 януари. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, информира БНТ.

Заради премахването на картите само за една линия столичани подеха петиции. Отпадането на картата за една линия е сред нововъведенията в транспорта, които гражданите не одобряват, затова решението ще бъде обсъдено отново.

Георгиев ще предложи да отпадне

глобата в размер на 3 лв. за хората, които не валидират картите си и останалите превозни документи в столичния градски транспорт. Изискването влезе в сила от 1 януари. Санкцията за липса на валидация беше сред основните притеснения на пътниците.

„Тъй като твърде късно и лошо беше

обяснена валидацията, ще предложа на СОС да отпадне глобата при липса на валидация. Надявам се в края на февруари да бъде прието“, каза Георгиев пред бТВ.

„Тази валидация е в интерес основно на пътника, защото ако има ПТП и не са си валидирали картата, няма да могат да се възползват от застраховката, сключена в тяхна полза от ЦГМ. Това е световна практика“, обясни Георгиев. Председателят на СОС ще внесе предложението глобата от 3 лв. да отпадне, за да не се затрудняват пътниците. Все пак валидирането е пожелателно,

защото това е вашата застраховка при пътуване.

Той припомни, че днес е вдигнал „жълт картон“ на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), защото не са успели достатъчно рано, както изрично им е било наредено, да разяснят на гражданите новостите.

„Следващият гаф ще доведе до тяхното освобождаване“, категоричен беше Георгиев.

- реклама -