На лов за евтини стоки: Новата любима шопинг дестинация на българите в Турция

На лов за евтини стоки: Новата любима шопинг дестинация на българите в Турция. Къркларели e новата любима дестинация за пазар на българите в южната ни съседка. Цените в южната ни съседка са доста по-изгодни.

Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се стичат за пазаруване в Къркларели. Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина. Магистрален път свързва Къркларели с ГКПП Дерекьой-Малко Търново на границата с България.

По данни на информационна агенция Ихляс хабер ажансъ Къркларели се е превърнал в новият шопинг-център за българските граждани след Одрин, който се намира близо до другия ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево.

Всяка сряда, с автобуси или с лични автомобили, български граждани пристигат в града. Огромният пазар на открито, който се организира всяка сряда, предлага стоки от всякакъв вид – храни, плодове, зеленчуци, конфекция, домашни потреби и др., отбелязва агенцията. Особено доволни са местните търговци.

„Комшиите българи сега идват в нашия град много повече от преди. Привлича ги най-вече пазарът. Освен това, посещават ресторантите, и това е много полезно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е много трудно, да не кажа невъзможно, да преживяваме. Покупателната стойност на лева е много висока, освен това при нас им е много по-евтино. Възможността да посещават Турция само с лични карти също е голямо улеснение“, разказва Илкер Чалък, собственик на магазин.

 БТА
- реклама -
error: Съдържанието е защитено