На градус: Пиян шофьор на снегорин, още 860 чистят

Пиян шофьор на снегорин е задържан край Приморско. Пробата му алкохол в кръвта е била 0,76 промила.

43-годишният мъж е арестуван снощи около 23.30 часа на пътя между селата Ново Паничарево и Ясна поляна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Специализираният автомобил –

снегорин е спрян за проверка, след като полицейски служители забелязали, че криволичи по пътното платно. Констатирано е, че водачът вече е осъждан два пъти – през 2005 и 2014 година за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда и има постановени присъди, влезли в сила.

860 снегопочистващи машини

обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход „Троянски“. За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни

автомобили над 12 тона с ремаркета

и полуремаркета през проходите „Превала“ и „Рожен“ и по път III-866 Девин – Михалково.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите,

най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

 

- реклама -