На фокус във FN: Защо е превърнат площад „Света Неделя“ в паркинг и защо плочките са счупени? (ВИДЕО, СНИМКИ)

Площад „Света Неделя“, който е в центъра на София е с изпотрошени плочки, ама като казвам изпотрошени означава, че са на сол.

И не това не е защото отдавна не е правено ремонт, което си е вярно, а защото площада е превърнат в основно трасе за достигане на колите до патриаршията, както и част от него е превърнат в платен паркинг-колите спират върху плочките.

 

В края на декември миналата година за счупените плочки и окаяното състояние на площада алармираха и от гражданската организация „Спаси София“.

Те поискаха незабавен ремонт на площада около църквата Свeта Неделя.

Официално в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на цялото пространството около храма. Докато тече този конкурс обаче някой ще се пребие на счупените плочки, а и дори сред ремонта ще допуснем ли пак площада да е превърнат в автомобилно трасе и платен паркинг.

Да не говорим, че решетките за отводняването също са изпочупени и опасни, дори да спукат гумите на колите, които минават като магистрала през тях.

Дори това да звучи като пореден вопъл за поредния ремонт в столицата е добре да се напомни, че тук има нужда от спешен ремонт, а и да се поправят важни грешки. Не може площад да е автомобилно трасе и половината от него да е паркинг-излиза, че шофьорите плащат, за да счупят плочките.

Автор: Нели Златева

- реклама -