На фокус във FN: Трикото на Боряна Калейн, което впечатли жури и публиката

Освен с блестящото си представяне на първия за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика в Москва, Боряна Калейн прикова вниманието на специалисти и фенове с новото си трико с елементи на народна носия. На състезанието Калейн извоюва пълен комплект медали. Освен златото на бухалки, Боряна заслужено се прибра и със сребърен и два бронзови медала.

Елементи от народна носия и много нежност, вплете в трикото на Боряна, Невена Братанова и екипа й, за съчетанието й с топка, по музика на Ку-ку бенд. Идея и за това трико идва от главния мениджър на НО индивидуално (жени), Бранимира Маркова, става ясно историята на трикото, споделена от Българската федерация по художествена гимнастика.

Първоначалната идея е била трикото да бъде в синята гама с много дантела, но г-жа Маркова е предположила да бъде нещо по-фолклорно, за да може да бъде в пълен синхрон с музиката. Впечатляващото трико е вдъхновено и от костюма на председателя на БФХГ, Илиана Раева, от откриването на Световното първенство в София през 2018.

сн. Фейсбук

Изработването на трикото за Боряна Калейн отнема месеци. Дизайнерката споделя, че последните детайли е довършвала почти до заминаването на Боряна за Москва.

Дизайнерката разкрива, че съвършенство и добрата работа, се крият във вниманието към детайла. Всяко камъче трябва да намери своето място сред останалите, в комбинация с използваните бродерии.

Представянето на трикото беше съпроводено с надеждата: „Да пожелаем на Боряна, това трико да и донесе много късмет на състезанията тази година!“

Пожеланията започнаха да се сбъдват! Успех на Боряна и на останалите момичета в предсотящите състезания!

- реклама -