На фокус във FN: Политици номади в листите за изборите и как ковид специалисти атакуваха политиката

Идват избори и те ще бъдат едни от най-оспорваните и интересните. Все още не всички партии са си подредили листите, но от малкото, което знаем депутати напускат стари партии и се вливат в листите на нови. Към политиката се юрнаха и лица,  обсебили ковид темите през последната една година.

Истинска надпревара за кражба на кадри в политиката.

И ако в началото на пандемията всички мислеха, че ген. Венцислав Мутафчийски ще влезе в политиката, то днес още не е ясно дали ще го направи. Засега той отрича. Затова пък негов опонент Атанас Мангъров пристана на АБВ и влезе в политиката.

Мангъров
сн. БГНЕС

И ако той се смята за неразбран, то друг специалист учуди лекарските среди с хода си- пулмологът д-р Александър Симидчиев също призна, че влиза в листа на партия, но засега запази мълчание коя е тя.

В политиката влиза и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов- досега той не беше политическо лице. Сега влиза в листите на ГЕРБ и дори може да влезе в челна битка по места  с Цветан Цветанов.

Управляващите явно ще наблегнат на лекарското съсловие, защото са привлекли   проф. Григор Горчев, той ще е водачът на ГЕРБ в Плевен.

В сектор Здравеопазване новата партия на Слави Трифонов ще съветват ръководителят на лабораторията по експериментална имунология в Института по микробиология на БАН проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Ивайло Христов, д-р Николай Драгнев и ръководителят на няколко големи болници у нас доц. д-р Силви Кирилов.

Политическо номадство

Терминът се използва за политици, които се местят от партия в партия.

БСП се прости със свои депутати, които отидоха при войводите. В листите на ВМРО отиват Боян Чуков и Иван Иванов.

Иванов беше се забърка в „съучастие в побой над Валентин Вълчев – председател на ОбС на БСП в Долни Чифлик“.  Чуков обаче не е казал мотивите, с които сменя политическата посока.

Управляващата партия също страда, а може и тепърва да страда от новата партия на Цветан Цветанов, който се закани да привлече кадри от ГЕРБ. Депутатът на Борисов Владислав Николов напусна партията и се премести при някогашния втори на ГЕРБ.

 

 

 

- реклама -