полети
сн. БГНЕС

На фокус във FLASHNEWS: 400% повече полети над Европа през юни

Тъй като забраните за пътувания падат по целия свят, авиокомпаниите ще се върнат към небето навреме за лятото в Европа с до 400% повече международни полети през юни в сравнение с май, . Това пише Тамара Тийсен за Forbes.

По-специално европейските авиокомпании се подготвят за пълно завръщане към свободата на пътуване на континента и увеличаване на търсенето, тъй като европейските граници отново се отварят.

сн. БГНЕС

Германската Lufthansa е първият голям европейски превозвач, който обяви смел план за полети след коронавируса с 3600 полета (1800 обиколки) седмично през юни.

Това се сравнява с около 20 000 полета седмично през декември 2019 г., което предполага 15-20% връщане към нормалните графици, докато загреят. „Хората искат и могат да пътуват отново“, казва главният изпълнителен директор Хари Хохмейст.

Триото на групата – Lufthansa, SWISS и Eurowings ще изпълняват 70 чуждестранни полета до средата на юни. Това е почти 400% повече от тези през май. Разгръщането на множество дестинации от Lufthansa изглежда смело предвид продължаващите ограничения за пътуване в много европейски държави.

сн. БГНЕС

Това, което остава да видим, е дали външната граница на ЕС ще се отвори от 15 юни, което ще проправи път за международни пътувания до Европа. Но някои превозвачи не изчакват и вече обявяват графици за началото на лятото.  Авиокомпаниите рестартират първо много вътрешни и европейски маршрути, след това междуконтинентални. Вижте подробности за всяка:

 

БРЮКСЕЛ ЕЪРЛАЙНС

Брюкселските авиолинии твърдят, че ще възобновят полетите на 15 юни, започвайки от Германия, Швейцария, Испания, Португалия и Гърция. След „седем седмици режим на хибернация“ маршрутите ще бъдат въведени поетапно, според търсенето на пътници и ограниченията за пътуване. Подробности предстоят скоро.

Какво да очаквате: Дезинфекция на самолетите и задължителни маски.

ЛУФТХАНЗА

Германският национален превозвач заяви амбициозно план да лети до 130 дестинации по целия свят до края на юни. Онлайн резервациите са започнали до над 100 германски и европейски дестинации за полети през първата половина на юни. От Франкфурт, те включват Майорка, София, Прага, Ница, Будапеща, Дъблин, Рига, Краков и Букурещ. От Мюнхен, Брюксел, Цюрих, Майорка и Виена.

20 маршрута за дълги разстояния ще се присъединят към тези през втората половина на юни, включително полети до Хонконг, Лос Анджелис, Торонто, Дубай, Мумбай, Мексико Сити, Тел Авив и Йоханесбург. Това е почти 400% скок при връзки на дълги разстояния, работещи и през май. Очаква се Луфтханза да удвои своя летящ флот от сегашните 80 самолета до 160 през юни.

Какво да очаквате: Маските са задължителни на борда.

сн. БГНЕС

ЮРОУИНГС

Немското нискотарифно дъщерно дружество на Луфтханза извежда множество европейски ваканционни дестинации от началото на лятото. Полетите вече започнаха през май до Прага. От 18 май можете да закупите билет от Кьолн, Щутгарт и Мюнхен до Палма де Майорка, въпреки че испанската забрана за пътуване остава в сила и малко хотели на островите са отворени. Същото е и за полетите от Дюселдорф до Рим, тъй като италианците получават само зелена светлина за пътуване. Графикът на авиокомпанията за юни също включва пътувания до Ница-Майорка. От 18 май лети 5 пъти седмично до Лисабон, където все още се ограничава чуждестранният туризъм, а хотели тепърва ще се отварят.

 Какво да очаквате: Не забравяйте да проверите забраните за пътуване в дестинациите, преди да резервирате полети в Европа. Нещата ще се развият особено от 15 юни, когато ЕС иска да възстанови свободата на пътуване в Европа. Междувременно повечето граници все още са затворени в цяла Европа, като на първо място са само регионалните и вътрешните пътувания. Eurowings казва, че можете да презаписвате безплатно „толкова често, колкото искате“, но само до 14 дни преди заминаването, което едва ли помага при скоростта, която нещата се променят в момента. Маските са задължителни на борда.

RYANAIR

Нискотарифният превозвач не бърза да се вдигне от земята, но планира да има около 40% от полетите, изпълнявани от 1 юли, и 90% от разписанията до края на лятото. Това е около 1000 полета на ден. Райънеър вече изпълнява полети от Станстед до Порто и Лисабон например.

Какво да очаквате: Маските ще бъдат задължителни. Пътниците ще трябва да поискат разрешение за ползване на тоалетната по новите хигиенни правила.

ШВЕЙЦАРСКИ АВИОЛИНИИ

сн. БГНЕС

Швейцарският национален превозвач ще рестартира 180 полета от Цюрих и Женева до 45 европейски дестинации през юни. Плюс няколко полета на дълги разстояния до САЩ, Азия и Африка. Връщането към небето ще се разгръща постепенно, казва SWISS, започвайки с възстановяването на 15-20% от обичайните услуги в началото на лятото.

Графикът за юни на теория означава, че пътниците могат да летят по средиземноморските маршрути до Испания (Малага, Барселона, Мадрид и Валенсия) и Италия (Бриндизи, Флоренция, Неапол и Рим). Това са две от най-тежко засегнатите държави от COVID-19 в Европа. Полети от Париж, Брюксел и Москва също ще се възобновят. Докато съществуващите услуги за Амстердам, Атина, Берлин, Лисабон, Лондон, Порто, Гьотеборг, Копенхаген и Стокхолм ще бъдат подобрени.

3 седмични полета до Нюарк в Съединените щати ще продължат, като междувременно предлагат още дестинации за дълги разстояния. Те включват 4 полета седмично от Цюрих до Ню Йорк, 2 до Чикаго, 1 до Сингапур, Бангкок и Йоханесбург, 2 до Токио и Хонконг и 3 до Мумбай.

Какво да очаквате: От 4 май до края на август SWISS препоръчва на пътниците да носят маска както на борда, така и на летището преди или след полетите, където социалното дистанциране може да не е лесно.

WIZZ AIR

Уизеър рестартира полети от Лутън до 15 дестинации през целия май, тъй като европейските блокировки продължават. Будапеща, Братислава, Белград и Тенерифе на Канарските острови на Испания са сред рестартите. Най-голямата в Европа нискотарифна авиокомпания, обслужваща Централна и Източна Европа, иска да се върне към около 30% от разписанията този месец, преди да увеличи това до 70% в пиковите летни месеци. Това ще зависи от ограниченията за пътуване, които се облекчават. Това не е спряло авиокомпанията, която продава билети за Лисабон и Порто през май и други дестинации, където все още не е възможно непредвиденото пътуване.

 Какво да очаквате: Задължителни маски. Бъдете нащрек и проверявайте дали действително полетите в продажба е вероятно да излетят, поради съществуващите текущи ограничения за пътуване в Европа.

Автор: Силвия Стоянова

- реклама -