Долорес О'Риърдън

На 46 г. внезапно почина Долорес О’Риърдън от Cranberries

На 46 г. внезапно в Лондон почина вокалистката на рок групата The Cranberries Долорес О’Риърдън, съобщи АФП.

„Ирландската и световна певица О’Риърдън почина внезапно в Лондон днес, членовете на семейството са опустошени“, гласи съобщението на Линдзи Холмс.

О’Риърдън е била в Лондон, за да прави записи, съобщават от нейния екип.

Групата The Cranberries бързо набра популярност през деветдесетте още с първия си албум Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?.

Долорес О’Риърдън започна и солова кариера през 2007 г. The Cranberries се събраха отново през 2009 г. след шестгодишна пауза.

Президентът на Ирландия Майкъл Хигинс изрази съболезнования във връзка със смъртта на вокалистката на ирландската рок група The Cranberries Долорес О’Риърдън.

„С голяма мъка научих за смъртта на Долорес О’Риърдън – музикант, певица и писател. Долорес О’Риърдън и The Cranberries оказаха огромно влияние на рок и поп музиката в Ирландия и в международен мащаб. За семейството й и за всички онези, които подкрепят ирландската музика, ирландските музиканти и изпълнители, смъртта й ще бъде голяма загуба“, се казва в изявлението на президента.

Популярните ирландски изпълнители Kodaline и Hozier поднесоха съболезнования в Туитър веднага след съобщението за неочакваната смърт на 46-годишната певица.

Членовете на групата Duran Duran, както и бившият й мениджър, който бе съпруг на Долорес О’Риърдън до 2014 г., заявиха в Туитър, че са били „смазани от новината за смъртта й“.

Китаристът на рок групата The Kinks Дейв Дейвис заяви също в социалната мрежа Туитър, че я е видял „няколко седмици преди Коледа, и тя е изглеждала щастлива и здрава“.

- реклама -