сн. БГНЕС

На 37-ия ден от недоволството протестиращите обсъждат идеите на Борисов

В 37-мия ден от протестите основна тема, която се обсъжда са предложенията, с които премиерът Бойко Борисов излезе по-рано днес. От импровизирана трибуна в центъра на София се коментираше  кой от ГЕРБ ще бъде натоварен с изготвянето на проекта за нова конституция и иронично допускат участие на правосъдния министър Данаил Кирилов. Коментира се и речникът на Борисов в днешното му слово, който според тях не е характерен за обичайния му изказ, и поведението му пред камерата. Ораторите влизат в полемика с премиера и по темите за лидерството на протеста и за вижданията на протестиращите за бъдещето.

Остават блокадите на трите ключови кръстовища в София.

Протестиращите тръгнаха от центъра и към бул. “Ситняково”. Там те отново ще се опитат да блокират пътя и да направят барикада, както предишната вечер. Арман Бабикян призова младите хора да останат там и да не позволяват барикадата да бъде премахната отново.

Протестиращи от Стара Загора блокираха Прохода на Републиката малко след 18:30 часа тази вечер. Те застанаха на разклона на село Димовци. Протестиращите пропускат единствено автомобили с малки деца и бременни жени.

И прохода Хаинбоаз е блокиран от протестиращи. Те издигнаха транспаранти.

 

 

- реклама -