МЗ: Няма да бъде закривано Неврологичното отделение на болницата във Видин

Неврологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, каквито твърдения се появиха, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес директорът на на лечебното заведение заяви, неврологията във видинската областна болница се очаква да спре работа още днес, заради липсата на лекари.

В отделението тази сутрин е имало настанени шестима пациенти, последният е приет, когато е имало дежурен лекар. Най-близката неврология е в Лом, но там отделението е само за десетина пациенти. На повече от 100 километра пък е болницата в Монтана.

Предприети са всички необходими действия за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и функционирането ѝ в нормален работен режим, информират от здравното министерство.

Днес Съветът на директорите на дружеството, съгласно устава си, взе решение да упълномощи д-р Ивета Найденова като прокурист. До момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното отделение на областната болница. Д-р Найденова е завършила медицина във ВМИ-Плевен и притежава призната специалност „Пневмология и фтизиатрия“, както и „Вътрешни болести“. От 2001 г. до ноември 2018 г. е заемала поста началник на Пневмофтизиатричното отделение в болницата. Д-р Найденова притежава и тригодишен управленски опит в системата на здравеопазването като управител на медицински център.

Настоящият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев е депозирал оставката си. Предстои свикване на общо събрание на акционерите за избор на нов изпълнителен директор.

Министерството на здравеопазването, съвместно с областния управител и ръководството на местната власт, наблюдават ситуацията ежедневно.

- реклама -