Мюзикълът „Ла Ла Ленд“ обра наградите „Златен глобус“ – СНИМКИ

Мюзикълът „La La Land“ постигна пълен триумф на церемонията по връчването на 74-ите филмови и телевизионни награди „Златен глобус“ в Бевърли хилс, Калифорния.

Лентата на американския режисьор Деймиън Шазел получи седем отличия от седем възможни във филмовата категория.

2111267764

Режисьорът му Деймиън Шазел получи „Златен глобус“ като най-добър режисьор. Ема Стоун – най-добра актриса пак за същия филм.

„Това е филм за мечтатели и аз мисля, че надеждата и креативността са две от най-важните неща в света“, каза Ема Стоун. Тя посвети наградата си на всички креативни хора, които понякога имат усещането, че „вратата се тръшва под носа им и че се предават, но след това намират у себе си сили да се надигнат и да продължат напред“.

 Ема Стоун
Ема Стоун

Райън Гослинг е най-добрият актьор за 2016 година, според тазгодишната версия на „Златен глобус“, отново за ролята си в „Ла Ла Ленд“.

Райън Гослинг
Райън Гослинг

Американският композитор Джъстин Гурвич получи статуетката за музиката към мюзикъла, а за най-добра песен бе призната City Of Stars на Гурвич, пак от същия филм.

medium_f1d75d1c250e344a7091ceb54d7b059a„Ла Ла Ленд“ на Даймиън Шазел разказва историята на любовта между джаз пианист и млада актриса.

Филмът и екипът му участват в седем категории на конкурса.

 „Златният глобус“ за чуждестранен на САЩ филм е френски

Френската лента Elle („Тя“) на Пол Верховен бе отличена с престижен „Златен глобус“ в Лос Анджелис. Изпълнителката на главната роля във филма Изабел Юпер бе отличена за ролята си в него. Юпер играе във филма жена, жертва на изнасилване. Френската актриса бе в конкуренция за наградата с Ейми Адамс, Джесика Честейн, Рут Нега, Натали Портман.

„Лунна светлина“ е със „Златен глобус“ за драма

Филмът „Лунна светлина“ получи наградата  „Златен глобус“ за най-добра драма.

Историята разказва за съдбата на млад чернокож хомосексуалист, който търси своето място и идентичност в трудния си роден квартал в Маями, където е израснал.

„Манчестър край морето”

 Кейси Афлек
Кейси Афлек

Кейси Афлек пък бе отличен със статуетка като най-добър драматичен актьор. Афлек взе награда за ролята си в „Манчестър край морето”.

„Златен глобус“ за поддържащи роли

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля във филм отиде при британеца Арън Тейлър-Джонсън за „Хищници в мрака“.

Със „Златен глобус“ за най-добра актриса в поддържаща роля бе удостоена американката Вайола Дейвис за „Огради“.

0000212766-article3Анимация на 2016 е „Зоотрополис“

Анимационната филмова история, пълна с животни, „Зоотрополис“ получи „Златен глобус“.

„Зоотрополис“ е американски анимационен филм от 2016 г. на „Уолт Дисни Анимейшън Студиос“. Филмът е с оригинално заглавие Zootopia в САЩ, във Великобритания се нарича Zootropolis, а в Русия се подвизава с името „Зверополис“.

fd06001f9084b36b797b5b76515bc646„Златен глобус“

Наградите, които ежегодно се връчват от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд, отстъпва по престиж единствено на „Оскар“. Дават се за изминалата година и са в над 20 категории, включващи кино и телевизия.

Особеност на номинациите „Най-добър филм“, „Най-добър актьор“ и „Най-добра актриса“, са разделени в драма и музикална-комедия.

Тази година церемонията за първи път бе водена от американския комик Джими Фелън, който пусна няколко политически шеги и по адрес на новоизбрания президент на страната Доналд Тръмп.

- реклама -