Мюзикъл на Бродуей за „безстрашната и вечната“ принцеса Даяна (ВИДЕО)

Сценичен мюзикъл за живота на принцеса Даяна ще се появи на Бродуей догодина. Озаглавено просто „Даяна“, шоуто се представя като историята на жената, която „разтърси кралското семейство“ и „избра да бъде безстрашна и в резултат на това стана вечна“.

В него има музика от Дейвид Брйън от „Бон Джоуви“, който спечели две награди Тони за сценичното си шоу „Мемфис“ през 2010 година.

„Лос Анджелис Таймс“ написа, че шоуто е „не по-британско от The Real Housewives of New Jersey“. Главната роля е поета от Жийн де Ваал, която по-рано се появи в American Idiot и Kinky Boots на Бродуей.

Говорейки за покойната принцеса, актрисата каза: „Тя накара всички да се чувстват специални, от най-висшата личност до хората с най-нисък статут и мисля, че искаме да го отпразнуваме“.

Според „Холивуд рипортър“ мюзикълът „изглежда има много от елементите, необходими за хит“.

Принц Чарлз ще бъде изигран от Ро Хартрамф. Спектаклите ще започнат в театър Longacre на 2 март догодина, като официалната дата на откриване е определена за 31 март

Отделно шоу, озаглавено Call Me Diana ще има в лондонския Уест Енд следващия месец в опит да събере средства за пълноценна продукция.

Новините за шоуто в Бродуей идват четири месеца, след като Netflix избра Ема Корин да играе принцесата на Уелс в „Короната“.

- реклама -