МВР: В Сотиря има засилено полицейско присъствие още след нападението на Кристин

Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков във връзка с предприетите от Дирекцията мерки за сигурността и спокойствието на населението в сливенското село Сотиря след извършените посегателства върху деца.

Жителите на Сотиря протестираха няколко пъти с искане за засилено полицейско присъствие след случаите на насилие над деца. Те заплашиха, че протестът им ще стигне до парламента, също така са готови да спрат децата с от училище.

„Сотиря се обслужва от полицейски участък, на непрекъснато разположение са оперативен работник, както и патрулен екип в района. От 15 август, когато 7-годишната Кристин Георгиева стана жертва на убийство, в населеното място е засилено полицейското присъствие.“, заяви ст. комисар Димитър Величков.

На денонощно разположение са патрулен автомобил и автомобил на пътна полиция със съответните екипи, както и екип на Специализираното тактическо звено за бързи действия. Засиленото присъствие продължава. Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент, провеждат се беседи“, посочи ст. комисар Величков. Както на първия, така и на втория сигнал за посегателство спрямо дете, органите на реда са се отзовали незабавно и са реагирали адекватно на обстановката.

От ОДМВР са създали организация за ежедневен контакт с кметовете и кметските наместници на населените места. Със заповед на директора са сформирани мобилни екипи с участието на служители на ръководни длъжности, които ежемесечно посещават селата в областта.

От полицията съобщиха, че е от особено значение подаването на информация за непознати или незаконно пребиваващи лица.

„Такава информация не е била предоставена своевременно по отношение на един от задържаните за посегателството от 30 август.“, уточниха от полицията. „Усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в Сливенска област е основен приоритет в работата на ОДМВР“, увери ст. комисар Величков.
- реклама -