МВР шефът обвини магистрат от спецпрокуратурата в лъжа

В лъжа обвини обвинител от спецпрокуратурата МВР шефът Бойко Рашков. Това се случи на второ за деня изявление, дадено от Рашков. Поводът е разкритието, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство по сигнала на ИНСА ойл срещу финансовия министър Асен Василев. Рашков показа досъдебното производство и заяви: „Тук се съдържа невярно обстоятелство, посочено в точка 1. Тъй като всяко производство се образува при наличието на две предпоставки. По първата е написано, че за законен повод е прието съобщение от органите на МВР до спецпрокуратурата. Уверявам ви, че подобно съобщение и материали от МВР в спецпрокуратурата няма. Защо е направено това в момента не мога да ви дам отговор. Защо е вписал в процесуален акт и документ невярно обстоятелство, че до него е изготвено съобщение от МВР…“. Самото постановление, по думите на Рашков, е изготвено от прокурора от спецпрокуратурата Георги Николов.

Спецпрокуратурата потвърди, че има разследване срещу Асен Василев

По думите му в сигнала не се съдържат абсолютно никакви данни за извършено престъпление от когото и да е. Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Асен Василев, но този материал не дава каквото и да било основание да се прави този извод. Ако някой го прави, смятам, че този човек е злоупотребил с правомощията си да поставя началото на един процес.

„Крайно време е, тъй като ГЕРБ много обича да иска съдействие от чужбина, желае много да й се помага на нея, включително от Манфред Вебер,

ще повторя още веднъж – крайно време е

ние като българи, държава и народ да кажем на Вебер (бел.р. лидера на групата на ЕНП в ЕП) няколко неща за лидера на ГЕРБ. Ето кой е той – той е бил тук на работа до 1990 г. и е напуснал МВР, защото не е пожелал да се деполитизира. Т.е. не е пожелал да се откаже от партийния си билет в БКП. И е поискал да напусне, за да може да си остане такъв. Казвам това, защото често чувам, че този човек се обръща към друг, че бил комунист. Нека не се прави на светец, защото прекаленият светец и на Бога не е драг“, заяви Рашков.

Инса ойл: След сигнала срещу Василев ни спукват от проверки

- реклама -